GENÇLER'DEN BEŞİKTAŞ'A ÇELME

Gençlerbirliği taraftarları maç öncesi hep bir ağızdan bağırdı...
"Mustafa Kemal'in askerleriyiz..."
Devre arası stat hoparlöründen Onuncu Yıl Marşı çalındı...
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sesinden Nutuk'tan bir bölüm dinletildi...
Cumhuriyetle yaşıt Gençlerbirliği, bugünden cumhuriyetin kuruluşunu "hatırlattı" ve Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda kutladı.
Tribünlerdeki hem Gençlerbirliği hem de Beşiktaş taraftarları da bu anlara büyük bir coşku ile katılıp alkışladı.
Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun.
* * *
Başkent ekibi Gençlerbirliği, son dönemde ligin hiç tartışmasız en iyi futbol oynayan ekibi Beşiktaş karşısında altın değerinde bir puan aldı.
Kırmızı siyahlılar, iki hafta önce yine Ankara'da Galatasaray ile oynadıkları ve 1-0 yenildikleri maçta savunmada düştükleri hataları tekrarlamadılar.
Bu yarıda topa daha çok sahip oldular...
Pas organizasyonunu iyi yaptılar.
Atiba'nın yokluğunda orta alanda kısmen de olsa sorun yaşayan Beşiktaş karşısında mücadelenin ilk yarısında rakibinin oyun kurmasını engelleyen kırmızı siyahlılar, kaleci Fabricio'nun 27. dakikada yaptığı inanılmaz hatayı affetmeyip, golü de buldular.
Bu dakikada kalesini terk eden ve ceza alanı dışına çıkan Fabrircio, takım arkadaşının topa müdahale etmesine de engel olunca Serdar Gürler yaklaşık 25 metreden topu boş kaleye gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
Maçın ikinci yarısında Beşiktaş'ın etkili oyunu vardı...
Siyah beyazlılarda, Quaresma'nın etkili oyununa, ikinci yarıda oyuna giren Aboubakar da katılınca Gençlerbirliği kalesinde birbiri ardına pozisyonlar buldu.
51. dakikada Querasma'nın ceza alanına gönderdiği topu büyük bir ustalıkla Talisca kafa ile ağlara gönderdi 1-1'lik eşitliği sağladı.

73. dakikada Quaresma, 88. dakikada Cenk Tosun'un vuruşlarında top direkten döndü.
İkinci yarıda Beşiktaş'ın bulduğu tehlikeli pozisyonların gol olmasına kalesinde adeta devleşen Hopf izin vermedi.
Karşılaşmanın 85. dakikasında bu kez üzülen Gençlerbirliği oldu...
Serdar Gürler'in sağ taraftan son çizgiye kadar taşıyıp altı pas çizgisi önüne gönderdiği topu uygun pozisyonda Khalili avuta gönderdi ve karşılaşma 1-1 tamamlandı.

Yorumlar