19 MAYIS'TA HÜZÜN VARDI

Başkan İlhan Cavcav'ın vefatı sonrası oynanan ilk karşılaşma olan ve büyük hüznün yaşandığı Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda, Gençlerbirliği ile Osmanlıspor 1-1 berabere kaldı.
Öncelikle bir tespitle başlayalım.
Gençlerbirliği, ligin 16 haftalık bölümünden sonra verilen ara ile birlikte çok çok büyük değişimlere sahne oldu...
Daha ne olacak?
Cumhuriyetle birlikte 1923 yılında kurulan Gençlerbirliği'nin neredeyse 40 yılında başkan olan efsane İlhan Cavcav hayatını kaybetti.
Büyük sevgi ve rahmetle andığımız değerli insan İlhan Cavcav için, burada tekrar olacak ama kamuoyunun ortak düşüncesi olan "Futbol duayeni" sıfatını ben de kullanacağım..
Ülkemiz futboluna kazandırdığı futbolcularla olsun, Kulüpler Birliği'nin kuruluşunda olsun Cavcav, duayen kelimesinin tam karşılığı...
Yoksa günümüzde her meslekten koşullar gereği biraz ön plana çıkmış "Üç günlük seyisliği olup kırk yıllık at pisliği eşeleyenlere" de duayen denildiği ve kelimenin içinin boşaltıldığı bir ortamda kullanılan cinsten değil...
Kırmızı siyahlılar değişime sahne oldu dedik ya, böyle büyük bir kaybın ardından başka köklü ve önemli değişikliklerin olması da normal olacak.

X X X

Kırmızı siyahlılar, ligin ilk bölümünü güzel futbol ve kendi açısından başarılı sayılabilecek bir puanda-sıralamada tamamladı.
Ne var ki kısa sürede takımda da büyük değişiklikler oldu.
Gençlerbirliği takım kurgusunun en önemli parçaları olan Ahmet Çalık, İrfan Can Kahveci, Stancu ile Landel ve Halil İbrahim başka takımlara transfer oldu.

X X X

Hem Başkan'ın kaybı ve hem de takımın en önemli parçalarının transferinin ardından bu kadar büyük bir travma sonrası başka bir takım olsa inanın bu beraberliği bile alması mümkün olmayabilirdi...
Müsabaka bittiği sonuca yakışan bir şekilde oynandı.
Karşılaşmada Gençlerbirliği, "bana göre, dışarıdaki pozisyona hakem Serkan Çınar penaltı verdi" 1-0 öne geçti.
41. dakikada Rantie, 19 Mayıs Stadı'nın "Gecekondu" olarak anılan kaleye kapalı tribün tarafından bir atak başlattı... 
Hakem Çınar, Muhammed Bayır'ın bu oyuncuya yaptığı hareketi penaltı olarak değerlendirdi. Kazanılan penaltıyı Serdar Gürler gole çevirdi.
Osmanlıspor ise kaleci Hopf'un bir anlık dalgınlığı sonucu Musa Çağıran'ın 53. dakikada ceza sahası dışından yaptığı güzel vuruşla beraberliği yakaladı. Mor sarılı ekipte özellikle Aminu Umar oyunda kaldığı bölümde rakibini oldukça yıprattı.
Öte yandan, Gençlerbirliği'nin savunmadaki yeni transferi Dos Santos güven verdi.
Bu arada, Uğur'un cezası nedeniyle herhalde yokluktan Aydın Karabulut'un sol bekte oynatılması bir nebze anlaşılabilir... Ancak böyle etkili bir hücum oyuncusunun buraya hapsedilmesi kelimenin tam anlamıyla yazık olur...
Şu uyarımızı da yapmadan geçmeyelim; kırmızı siyahlı ekibe acilen bir golcü gerekli..
Biz de son söz olarak; stat hoparlöründen çalınan şarkıda da denildiği gibi Ankara'ya yaptığı katkılar nedeniyle İlhan Cavcav için "Bu kalp seni unutur mu?" diyelim.

Yorumlar